Atouba slachtoffer van 'uitvindingen' van Jol

Ook het bekerduel met FC Dordrecht gaat voorbij aan Thimothée Atouba. Ajax-trainer Martin Jol wijt de rol op het tweede plan aan 'zijn uitvindingen'.

Atouba slachtoffer van 'uitvindingen' van Jol

Atouba kwam afgelopen zomer transfervrij naar Amsterdam. Mede door blessureleed heeft de verdediger nog weinig indruk kunnen maken. Ook nu hij fit is, valt de Kameroener een bescheiden rol ten deel.

Jol heeft Atouba allerminst afgeschreven, ook al deed hij slechts drie keer een beroep op de verdediger uit Kameroen. 'Ik ben redelijk tevreden over Atouba', zei de Ajax-coach in de aanloop naar het duel met FC Dordrecht.

'Hij heeft de pech dat ik wat uitvindingen heb gedaan door bijvoorbeeld Vurnon Anita als linksback op te stellen. Nu zal hij moeten wachten totdat er een blessure is of totdat een speler minder goed speelt.'

Atouba behoort niet tot de wedstrijdselectie van Ajax voor het KNVB-bekerduel met FC Dordrecht. Ook Ismail Aissati ontbreekt donderdag aan de Krommedijk. De middenvelder heeft nog te veel last van een bilblessure. Miralem Sulejmani en Luis Suarez, die begin deze week kampten met kleine pijntjes, zijn wel van de partij.

In tegenstelling tot de vorige bekerwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn kiest Jol donderdag voor zijn sterkste opstelling. Ook de nakende klassieker tegen Feyenoord is geen aanleiding zijn elftal te wijzigen. 'Nee, ik ga geen spelers sparen', aldus de coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen