Atlético Madrid en Barcelona laten het afweten

Barcelona beet zich stuk op een ultradefensief spelend Racing Santander. Atlético Madrid maakte het nog bonter door te verliezen, terwijl het zeventig minuten met een man meer speelde.

Barcelona-Racing Santander 1-1Josep Guardiola had zich zijn start als trainer van Barcelona waarschijnlijk anders voorgesteld. De Blaugranas hebben na twee wedstrijden pas één punt verzameld in de Primera División. Tegen het defensieve en spijkerharde Racing Santander werd het 1-1.

De gasten waren naar Camp Nou gekomen om te verdedigen. Barcelona domineerde de wedstrijd, maar slaagde er lange tijd niet in de muur te slechten. De lukte pas na hands van Christian, die de bal beroerde in het strafschopgebied. Lionel Messi benutte de strafschop: 1-0.

Ondanks de achterstand bleef Racing Santander verdedigen, maar door een gelukkige goal van Jonathan Pereira pakten de gasten, naast zeven gele kaarten, een punt. Barcelona speelde in de slotfase vol op de aanval, maar dat leidde meer tot chaos dan kansen.

Real Valladolid-Atlético Madrid 2-1Atlético Madrid kende een slechte generale repetitie in de aanloop naar het Champions League-duel met PSV. Hoewel Real Valladolid zeventig minuten met tien man speelde, won de thuisclub met 2-1.

Vivar Dorado zorgde al na drie minuten voor 1-0. Ook na de rode kaart voor Pedro López bleef de thuisclub goed voetballen en Ruben Baraja maakte er uit een strafschop 2-0 van. Met een man meer kwam Atlético niet verder dan de 2-1 van Sergio Agüero.