Atlético zet Barça en Real dankzij Suárez op grotere afstand

Atlético Madrid heeft woensdag in het inhaalduel met Athletic Club gedaan wat het moest doen: winnen. Hierdoor vergrootte de formatie van trainer Diego Simeone de voorsprong op achtervolgers Barcelona en Real Madrid.

Atlético Madrid
2 - 1
Athletic de Bilbao

Atlético zag Barcelona en Real Madrid de afgelopen weken dichterbij kruipen. De ploeg van Simeone leed tegen onder andere Celta de Vigo en Levante puntenverlies en afgelopen zondag volgde weer een domper. Door een late gelijkmaker van Karim Benzema ging een zege op stadgenoot Real in rook op: 1-1. Barcelona naderde daardoor tot op drie punten.

De troef die Atlético nog had was het inhaalduel van woensdag met Athletic Club. Ook in dat duel leek het aanvankelijk mis te gaan. Een schot van Iker Muniain na een pass van Iñaki Williams werd nog aangeraakt en belandde in het doel: 0-1. Atlético hield daarna echter de controle over de wedstrijd en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Marcos Llorente kopte een voorzet van Thomas Lemar tegen de touwen.

Luis Suárez was vlak na rust met zijn achttiende goal van het seizoen verantwoordelijk voor de 2-1. De aanvaller ging gewillig naar de grond toen Unai Núñez zijn voet liet staan. Suárez benutte vervolgens zelf de strafschop. Grote kansen bleven daarna uit, waardoor de nipte voorsprong voor Atlético ook de uitslag betekende.

Voor de ploeg van Simeone betekent het dat de voorsprong op Barcelona nu zes punten bedraagt. Real Madrid heeft zelfs acht punten minder dan de koploper.