Atlético Madrid volgt Real en wint van Catalaanse club

Atlético Madrid heeft drie dagen na de fraaie 4-2 winst in de Europa League op Valencia goede zaken gedaan in de competitie. Voor eigen publiek wonnen Los Rojiblancos met 3-1 van Espanyol. Met de zege op de Catalaanse club volgt Atlético het voorbeeld van stadgenoot Real Madrid, dat zaterdag de klassieker bij Barcelona (1-2 in Camp Nou) won.

Atlético Madrid volgt Real en wint van Catalaanse club

Voor de verandering was de hoofdrol niet weggelegd voor Radamel Falcao, de spits die er in de competitie al 22 maakte en ook twee keer scoorde tegen Valencia. Tegen Espanyol was Arda Turan de grote man namens Atlético door na rust binnen twee minuten twee treffers te maken.

De formatie van trainer Diego Simeone, die door de overwinning de zesde plaats in de competitie met Athletic de Bilbao deelt, zag de score al na negen minuten geopend door verdediger Diego Godín. Espanyol kwam nog snel op gelijke hoogte dankzij Dídac Vilá, maar in het tweede bedrijf was de veertiende seizoensnederlaag onafwendbaar. Hierdoor daalt de tweede club van Barcelona naar de tiende plaats, al blijft ze in de race voor plaatsing voor de Europa League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's