Atlético Madrid slaat gat met Real na ruime winst op Betis

Door een kinderlijk eenvoudige overwinning op Real Betis verstevigde Atlético Madrid zijn tweede plaats in de Primera Division. Real Sociedad won ruim van Almería, dat na tien duels nog steeds op zijn eerste zege wacht.

Atlético Madrid-Real Betis 5-0
Thuis tegen Real Betis kwam Atlético Madrid geweldig uit de startblokken, want Óliver Torres bracht de Rojiblanco's al in de eerste speelminuut op 1-0. De vleugelspits, die de geblesseerde Arda Turan verving in de startformatie, rondde van dichtbij af.

Atlético was in de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar wist zijn voorsprong niet te vergroten. Na de pauze lukte dat al snel. David Villa kopte na 52 minuten de 2-0 tegen het net na een voorzet vanaf links van Filipe Luis. Vier minuten later zorgde Villa (foto) ook voor de 3-0. De ervaren spits kreeg de bal via een Betis-been voor zijn voeten en haalde snoeihard uit. De vierde treffer van de gastheren kwam op naam van clubtopscorer Diego Costa. Het was alweer de elfde competitiegoal van de frontman. Gabi maakte er in de laatste minuut van de extra tijd nog 5-0 van.

Door de eenvoudige zege slaat nummer twee Atlético een gat met Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 bij Barcelona verloor. Atlético staat nu vijf punten voor op De Koninklijke en één punt achter lijstaanvoerder Barcelona. Real Betis blijft achttiende.

Real Sociedad-Almería 3-0
Real Sociedad vond aansluiting bij de subtop dankzij een overtuigende thuiszege op hekkensluiter Almería. Antoine Griezmann was de gevierde mand bij de Basken, want hij nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. Na dertien minuten kopte hij de 1-0 tegen de touwen en vijf minuten na de pauze trof de Franse aanvaller opnieuw doel met een kopbal.

José Angel bepaalde de eindstand in de 85ste minuut op 3-0. Sociedad klimt door de overwinning naar de negende plaats. Almería heeft na tien wedstrijden nog geen enkele keer gewonnen en staat met drie punten stijf onderaan in de Primera División.