Atlético knijpt de handen nu al dicht met goudhaantje Suárez

Reacties

Na twee ploeterpotjes heeft Atlético Madrid weer eens drie punten mogen bijschrijven. Op bezoek bij Celta de Vigo ging het wederom niet makkelijk, maar er werd wél gewonnen. Dat kwam voor een groot deel door aanwinst Luis Suárez.

Atlético knijpt de handen nu al dicht met goudhaantje Suárez
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
0 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Los Colchoneros begonnen het seizoen nog zeer overtuigend met een wervelende 6-1 thuisoverwinning op Granada. Dat duel betekende het Atlético-debuut van Suárez, die en passant twee keer scoorde. Sindsdien bleef het echter akelig stil op het Madrileense doelpuntenfront. De twee late goals van Suárez waren tot zaterdagmiddag de laatste twee doelpunten die Atlético maakte, in het thuisduel met promovendus SC Huesca én het uitduel met Villarreal bleef de ploeg van trainer Diego Simeone daarna namelijk steken op 0-0.

Dat dat zaterdag niet zou gaan gebeuren, werd al snel duidelijk. Het was ook niet verwonderlijk dat het wederom Suárez was die tot scoren kwam: na vijf minuten maakte hij er al 0-1 van, nadat hij de bal kreeg aangespeeld van Manu Sánchez. Daarmee trok Suárez zijn uitstekende vorm door, aangezien hij in de afgelopen interlandperiode in twee WK-kwalificatieduels namens zijn land (tegen Chili en Ecuador) ook al goed was geweest voor drie goals.

Ondanks de vroege voorsprong kreeg Atlético bepaald geen grip op de wedstrijd. Zo moest keeper Jan Oblak redden op pogingen van Sergio Carreira, Santi Mina en José Fontan, terwijl de bezoekers in aanvallend opzicht maar weinig konden uitrichten. Dat lukte pas na de pauze weer, op het moment dat het veelbesproken spitsenduo (dat voor het eerst samenspeelde) bij de bezoekers uit elkaar was gehaald. Diego Costa was namelijk gewisseld met een hamstringblessure, hij zag vanaf de kant hoe collega Suárez stuitte op Celta-keeper Iván Villar.

Pas in de dying seconds werd het alsnog 0-2, via Yannick Carrasco, waardoor Atlético na twee duels zonder zege weer eens won. Met grote dank dus aan de van Barcelona overgekomen Suárez.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

In onderstaande analyse gaan we uitgebreid mee op de overstap van Luis Suárez naar Atlético Madrid. Heeft Barcelona een fout gemaakt door hem te laten gaan. Wat vinden jullie?

Poll (gesloten) Heeft Barcelona een fout gemaakt door Luis Suárez te laten gaan?
  • 73% Ja (2.485 stemmen)
  • 27% Nee (940 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.