Atlético boekt regelmatige overwinning op Málaga

Atlético Madrid heeft zich zonder al te veel moeite ontdaan van Málaga. De Madrilenen nestelen zich met de winst in de subtop van de Primera División.

De ploeg van trainer leek zich prima te hebben hersteld van de midweeks uitschakeling in de Europa League en spoelde de teleurstelling weg met een overwinning op laagvlieger Málaga. Tiago zette de bezoekers na twintig minuten spelen op voorsprong. Atlético kwam het restant van de eerste helft nauwelijks in problemen.

Het eerste kwartier na rust was Málaga de bovenliggende partij. De ingevallen Quincy Owusu-Abeyie was met een aantal schotjes enkele keren dreigend, maar het lukte de thuisploeg niet te scoren. Twintig minuten in de tweede helft verdubbelde Atlético de score door een doelpunt van Álvaro Domínguez en niet veel later tekende Tiago met zijn tweede treffer voor de 0-3. Daar bleef het bij in Estadio La Rosaleda.

Grote man aan de kant van de winnende ploeg was echter niet Tiago of Domínguez, maar Simão Sabrosa. De Portugese stilist was bij alle drie de treffers de aangever met perfect aangesneden vrije trappen. De kans is groot dat Simão zijn laatste wedstrijd voor Atlético heeft gespeeld. De speler staat namelijk in de belangstelling van het Turkse Besiktas.

Los Rojiblancos klimmen met de winst van plaats acht naar plaats zes, met 26 punten uit zestien duels. Málaga blijft staan op plaats zeventien met dertien punten uit zestien duels.

Overige duels:Osasuna-Real Zaragoza 0-0UD Almería-Getafe 2-3 Foto: VI Images