Atlético blijft op Koninklijke toer met komst Spaans international

Reacties

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Mario Hermoso. De 24-jarige centrumverdediger is overgenomen van Espanyol.

Atlético blijft op Koninklijke toer met komst Spaans international

Hermoso moet bij Atlético de leegte opvullen die achterin is ontstaan na het vertrek van Diego Godín (Internazionale) en Lucas Hernández (Bayern München). Laatstgenoemde speelde vaak als linksback. Hermoso kan ook op die positie uit zijn voeten, maar is op zijn best als linker centrale verdediger. Hij moet een duo gaan vormen met José María Giménez.

Met de komst van Hermoso versterkt Atlético het Spaanse karakter van de ploeg. Opvallend is dat veel van de recente aanwinsten een verleden hebben bij Real Madrid. Álvaro Morata kwam afgelopen winter al naar Atlético en deze transferperiode werd Marcos Llorente al overgenomen van De Koninklijke. Ook Hermoso heeft een verleden bij Real, dat de zelfopgeleide verdediger in 2017 transfervrij naar Espanyol liet gaan. Real besloot een terugkoopoptie – volgens Spaanse media 7,5 miljoen euro - niet te lichten.

Hermoso heeft een ijzersterk seizoen achter de rug bij Espanyol. Hij debuteerde in november vorig jaar voor de nationale ploeg en was bij de vorige interlandperiode ook in de selectie opgenomen. Na Felipe (FC Porto), Renan Lodi (Athletico Paranaense) en Kieran Trippier (Tottenham Hotspur) is hij al de vierde nieuwe verdediger die Atlético in deze transferzomer aantrekt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.