Athletic ziet kansen op de Champions League afnemen

Athletic de Bilbao heeft een uitgelezen kans laten liggen om kansrijk te blijven voor plaatsing voor de voorronde van de Champions League. De kersverse Europa League-finalist verloor tijdens het bezoek aan degradatiekandidaat Real Zaragoza met 2-0.

Athletic ziet kansen op de Champions League afnemen

Hoewel de achterstand op de vierde plaats maar vier punten bedroeg, koos Athletic de Bilbao-coach Marcelo Bielsa opnieuw voor een veredeld B-team. Met onder anderen Fernando Llorente, Iker Muniain, Javi Martínez en Fernando Amorebieta op de reservebank zag de oefenmeester zijn team na 28 minuten op achterstand komen.

Eduardo Oriol soleerde vanaf het middenveld langs een handvol Baskische spelers en passeerde keeper Gorka Iraizoz van dichtbij in de korte hoek. Real Zaragoza, dat na 34 speelronden de een-na-laatste plaats bekleedt, is de minst scorende ploeg van Spanje. Niettemin verdubbelde het team van trainer Manolo Jiménez vijf minuten na rust de score, dankzij Apoño.

Athletic de Bilbao probeerde het tij tevergeefs nog te keren met het inbrengen van de gearriveerde krachten. Maar waar de Baskische club met de gedachte al bij de finale van de Europa League lijkt, heeft Real Zaragoza nog steeds kans op lijfsbehoud. Het heeft vier punten achterstand op de nummer zeventien Villarreal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's