Athletic verliest maximale score in nieuw San Mamés

San Mamés Barria heeft zijn status als onneembare vesting verloren. Valencia was wel de eerste ploeg die het nieuwe onderkomen van Athletic de Bilbao niet als verliezer verliet (1-1).

Athletic de Bilbao had na de misstap maandag tegen Granada (2-0 verlies) wat goed te maken voor eigen publiek. De ploeg van trainer Ernesto Valverde slaagde niet in die opzet, want Valencia werd de eerste tegenstander sinds de opening van San Mamés Barria op 16 september die niet met lege handen huiswaarts keerde.

Enkele minuten voor rust kwam Valencia op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Ever Banega (foto), die mocht aanleggen na een overtreding op Sofiane Feghouli. Pas een kwartier voor tijd vond Athletic het antwoord.

Verder dan de gelijkmaker van Mikel Rico – hij kopte raak uit een voorzet van Oscar De Marcos – kwamen de Basken niet. Doordat ook Valencia het verschil niet kon maken, bleef een resultaat over waarmee beide ploegen weinig opschieten.