Athletic de Bilbao met één been in halve finale Copa

Athletic de Bilbao lijkt zich al op te kunnen maken voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. In eigen huis was het tijdens het heenduel met 2-0 te sterk voor Real Mallorca.

Zonder Gianni Zuiverloon, die niet eens tot de selectie voor de wedstrijd behoorde, kwam Mallorca tien minuten voor rust op achterstand. Een voorzet van Óscar de Marcos Arana werd door Fernando Llorente (foto) binnengekopt. In de 59ste minuut besliste de talentvolle Iker Muniain de wedstrijd. Ook hij kopte raak en bepaalde de eindstand op 2-0 in het voordeel van Athletic de Bilbao.

Over een week staat de return op het programma in Son Moix op Mallorca. De eilandbewoners moeten dan proberen de 2-0 nederlaag van de eerste wedstrijd weg te poetsen om de laatste vier te bereiken. Foto: VI Images