Athletic de Bilbao haakt aan bij suptop Primera División

Athletic de Bilbao heeft zich, vier dagen voor het de halve finale van de Europa League speelt tegen Sporting Lissabon, genesteld in de Spaanse subtop. Dat dankzij een nipte thuiszege.

Athletic de Bilbao - Real Mallorca 1-0De strijd om de Europese tickets in de Primera División is ongemeen spannend. Athletic de Bilbao, dat vanwege zijn finaleplaats tegen Barcelona in het toernooi om de Copa del Rey al is verzekerd van Europa League-deelname, deed door een moeizame thuiszege op Real Mallorca uitstekende zaken in de Spaanse subtop.

Al na dertien minuten zorgde Fernando Llorente voor de enige treffer van de wedstrijd. De aanvaller bezorgde de Basken de volle winst, waardoor de club nu 45 punten heeft uit 33 duels. Evenveel als Sevilla en Espanyol. De achterstand op de lucratieve derde plaats bedraagt slechts zeven punten.

Málaga - Real Sociedad 1-1Met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy vanaf de 56ste minuut als invaller in het veld verzuimde Málaga de derde plaats over te nemen van Valencia, dat eerder op de dag met 4-0 onderuit ging bij Espanyol. Los Boquerones kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Real Sociedad, dat de gehele tweede helft met tien man speelde.

Isco zette Málaga in de negentiende minuut op voorsprong en de overwinning leek slechts een formaliteit toen Mikel González op slag van rust zijn tweede gele kaart ontving. Maar met een man minder kwam Sociedad in de 49ste minuut op gelijke hoogte door een treffer van Xabi Prieto, waardoor Málaga blijft steken op de vierde plaats in de Primera División.

Overige uitslagenReal Betis - Osasuna 1-0Villarreal - Racing Santander 1-1Real Zaragoza - Granada 1-0 Foto: VI Images