Atalanta schrijft 'worstelende' Ilicic niet in voor Europa League

Reacties

Atalanta Bergamo heeft Josip Ilicic buiten de Europa League-selectie gelaten. Reden hiervoor zouden de mentale problemen van de Sloveen zijn. Hij moest eind januari ook al het duel met Lazio aan zich voorbij laten gaan.

Atalanta schrijft 'worstelende' Ilicic niet in voor Europa League
© Pro Shots

Atalanta eindigde in Groep F van de Champions League als derde achter Villarreal en Manchester United, waarna de club afzakte naar de Europa League. Daar lootten de Italianen Olympiakos. Op de spelerslijst die de club inleverde ontbrak vervolgens de naam van Ilicic. Volgens diverse Italiaanse media is de mentale situatie van de 34-jarige aanvaller wederom de oorzaak.

Ilicis miste in januari ook al de wedstrijden tegen Internazionale, Venezia en Lazio. Trainer Gian Piero Gasperini gaf daarop een verklaring voor de afwezigheid van zijn speler, van wie in 2020 bekend werd dat hij geregeld kampt met mentale problemen. 'Het is voor mij niet makkelijk om over dit soort situaties te praten, omdat het heel persoonlijk is. We zullen hem altijd bijstaan. Dit soort situaties overstijgen het voetbal', aldus Gasperini tegenover Sky Sport Italia.

Ilicic deed dit seizoen in 23 wedstrijden mee bij Atalanta, dat op een vierde plek staat in de Serie A. In die 23 wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.