'Atalanta schakelt bij vertrek Romero door naar Botman én concurrent De Ligt'

Reacties

Sven Botman lijkt een stapje dichter bij een transfer naar Atalanta Bergamo, dat op het punt staat verdediger Cristiano Romero kwijt te raken aan Tottenham Hotspur. 

'Atalanta schakelt bij vertrek Romero door naar Botman én concurrent De Ligt'

Vertrekt Romero inderdaad naar Spurs, dat dinsdagmiddag een akkoord zou hebben bereikt met Atalanta over een transfersom van 50 miljoen euro, dan maken de Italianen zich volgens Sky Sport Italia op voor een dubbeldeal. Niet alleen Botman, maar ook Juventus-verdediger Merih Demiral moet in dat geval de overstap maken naar de nummer drie van vorig seizoen.

De gesprekken met Lille over een transfer van Botman zijn inmiddels opgestart, maar van een akkoord is nog geen sprake. De Franse landskampioen nam de 21-jarige Nederlander vorig jaar nog voor acht miljoen euro over van Ajax. Om daarnaast de komst van Demiral mogelijk te maken, hoopt Atalanta Juventus te verleiden tot een huurtransfer met optie tot koop. Het is nog niet bekend of de recordkampioen open staat voor een dergelijke constructie.

Voor Romero liggen de kaarten anders. Tottenham Hotspur zou nu 50 miljoen euro betalen en dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot 55 miljoen euro. Dat bedrag kan de clubleiding van Atalanta Bergamo naar verluidt wel bekoren. Ook Romero zelf hoopt op een transfer naar de Premier League en is klaar om op het vliegtuig naar Londen te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.