Atalanta Bergamo heeft na twee nederlagen weer een succes geboekt in de Serie A. Crotone kwam tekort tegen de Champions League-opponent van Ajax.

Crotone
Crotone
1 - 2
Atalanta Bergamo

Atalanta had in eigen land twee keer aan het kortste eind getrokken. De nederlagen tegen Napoli en Sampdoria stonden in contrast met de verrichtingen in de Champions League. Een 4-0 zege op FC Midtjylland werd op het Europese podium gevolgd door een 2-2 gelijkspel tegen Ajax, dat een 0-2 voorsprong in Bergamo uit handen gaf.

Dat goede gevoel na de inhaalrace vertaalde zich zaterdag in een succes tegen Crotone. Luis Muriel zorgde met twee treffers voor een comfortabele 2-0 voorsprong. De tegentreffer vam Nwankwo Simy kort voor rust bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Atalanta verzuimde in de tweede helft als de bovenliggende partij de marge te vergroten en ontsnapte aan de andere kant ook aan de gelijkmaker. Junior Messias had na ruim een uur de 2-2 voor Crotone op zijn voet, maar de Braziliaan miste de uitgelezen kans. La Dea stapte mede door die misser als winnaar van het veld.

Het was wel een overwinning met een hoge prijs. Het in de tweede helft geblesseerd uitvallen van Hans Hateboer en Cristian Romero was een tegenvaller in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van dinsdag. Het vergroot de personele zorgen van trainer Gian Piero Gasperini, die Rafael Toloi hinkend het eindsignaal zag halen. Marten de Roon en Robin Gosens waren er zaterdag door fysieke ongemakken al niet bij.