Aston Villa trakteert Chelsea op kostbaar puntenverlies

Chelsea is het nieuwe jaar slecht begonnen. In eigen huis verloor de regerend landskampioen twee dure punten in het duel met Aston Villa: 3-3.

Bij The Blues startte Jeffrey Bruma (foto) samen met aanvoerder John Terry centraal in de achterhoede. In de beginfase was Villa de betere ploeg, maar kwam de thuisploeg enigszins tegen de verhouding in op voorsprong.

De manier waarop de openingstreffer tot stand kwam, zorgde voor oproer. Arbiter Lee Mason bestrafte, tot woede van de Villa-spelers, een overtreding van James Collins op Florent Malouda met een strafschop. Frank Lampard verzilverde de penalty: 1-0.

Nog voor de onderbreking kwam Aston Villa langszij. Ook dit keer viel het doelpunt uit een penalty. Mickaël Essien was de veroorzaker, Ashley Young de doelpuntenmaker. Vlak na rust was Emile Heskey trefzeker. De kopsterke spits klopte Bruma in de lucht en zorgde koppend voor de 1-2.

In het vervolg waren kansen niet besteed aan Ramires en Lampard. Didier Drogba bezorgde Chelsea tien minuten voor tijd alsnog een aanknopingspunt. De aanvaller frommelde de bal langs vier Villa-verdedigers in het doel, maar kon in een knotsgekke slotfase niet voorkomen dat Chelsea opnieuw averij opliep.

Terry leek zich te kronen tot matchwinner door na een goede redding van Brad Friedel de Amerikaanse goalie in de 89ste minuut alsnog te passeren. De gelijkmaker van Ciaran Clark in de blessuretijd maakte die treffer echter ongedaan.

Opvallend was dat scheidsrechter Mason liefst negen gele kaarten uitdeelde, waarvan zeven voor de bezoekers.

Chelsea geeft met de remise een vervolg aan een zeer matige reeks. De ploeg pakte uit de laatste acht competitieduels slechts acht punten en zakte af naar de vijfde plaats met zes punten achterstand op de beide koplopers uit Manchester. Villa steeg een plaats naar de vijftiende positie. Foto: VI Images