Aston Villa gaf al 75 miljoen uit voor Premier League-ratrace

Reacties

Aston Villa heeft al een aanzienlijk deel besteed van de tweehonderd miljoen euro die de club pakte door promotie naar de Premier League. Tyrone Mings is definitief overgenomen van AFC Bournemouth, naar verluidt voor een bedrag van 22,3 miljoen euro.

Aston Villa gaf al 75 miljoen uit voor Premier League-ratrace

Na drie jaar keert Aston Villa terug op het hoogste niveau van Engeland. De Europacup I-winnaar van 1982 versloeg Derby County met 2-1 in de finale van de play-offs op Wembley, mede door een goal van Anwar El Ghazi, en pakte daarmee de jackpot. De club kan flink investeren, voornamelijk door de enorme bedragen aan tv-gelden die Villa krijgt in de Premier League.

The Villains namen El Ghazi voor negen miljoen euro definitief over van Lille, maar dat is slechts een klein deel van de totale investeringen die de club deze zomer al heeft gedaan. Het is onbekend voor hoeveel de Spaanse rechtsbuiten Jota overkwam van aartsrivaal Birmingham City, maar Club Brugge-blikvanger Wesley kostte 25 miljoen euro. Daarnaast plukte Villa Matt Targett (15,6 miljoen euro) en Kortney Hause (3,4 miljoen euro) weg bij respectievelijk Southampton en Wolverhampton Wanderers.

Laatstgenoemde club haalde vorige zomer na promotie met behulp van de Portugese zaakwaarnemer Jorge Mendes grote namen als Rui Patrício en João Moutinho binnen en investeerde in totaal liefst 112,25 miljoen euro. Wolves eindigde knap op plek zeven. Ook Fulham stak enorm veel geld (116,5 miljoen euro) in de renovatie van de selectie, maar de ploeg uit West-Londen degradeerde onmiddellijk weer uit de Premier League.

Aston Villa volgt deze zomer het voorbeeld van Wolves en Fulham. Na de transfer van verdediger Mings, die het afgelopen halfjaar op huurbasis in West Midlands speelde, staat de teller op 75,3 miljoen euro aan uitgaven. De transfersom van homegrown-speler Mings kan volgens Engelse media door bonussen zelfs oplopen tot dertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.