'Asensio gaat Real Madrid na acht jaar verlaten'

Reacties

Marco Asensio staat na acht jaar voor een vertrek bij Real Madrid. De middenvelder annex aanvaller was met de clubleiding in gesprek over een nieuw contract, maar dat heeft geen bevredigend resultaat opgeleverd. Asensio zal Real Madrid dus transfervrij verlaten.

'Asensio gaat Real Madrid na acht jaar verlaten'
© Pro Shots

Real Madrid wilde graag door met Asensio, maar de middenvelder heeft volgens meerdere media in Spanje besloten het voorstel naast zich neer te leggen. Asensio is nooit vaste basisspeler geweest in Bernabéu en wilde daarom een belangrijkere rol dan Real Madrid hem kon bieden. Dat hij vertrekt, heeft dus een sportieve reden en geen financiële. Volgens Relevo zal Asensio ergens in de komende weken tekenen bij een andere club. Aston Villa zou achter hem aanzitten.

Real Madrid betaalde in de zomer van 2015 om en nabij de vier miljoen euro aan RCD Mallorca voor de destijds negentienjarige Asensio. De Spanjaard, die een Nederlandse moeder heeft, kwam ieder seizoen tot veel wedstrijden, maar werd ook vaak als invaller gebruikt. Asensio wil wekelijks aan de aftrap verschijnen en heeft eieren voor zijn geld gekozen.

Dit seizoen was Asensio goed voor negen doelpunten en zes assists in dertig wedstrijden, vorig seizoen stond de teller op tien goals in 31 duels. Hij werd met Real Madrid drie keer kampioen van Spanje, won driemaal de Champions League, vier keer het WK voor clubs, drie keer de Spaanse Super Cup en de Copa del Rey.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.