AS Roma-talent Zaniolo is terug, en hoe: 'Hij kan ooit de Ballon d'Or winnen'

Reacties

Na een zware blessure is AS Roma-jongeling Nicolò Zaniolo helemaal terug, en dat is in Italië bepaald niet onopgemerkt gebleven. Zo denkt Fabio Capello dat er momenteel geen groter talent rondloopt op de wereld. De assist die hij zaterdagavond gaf op Diego Perroti, ziet hij als een bewijsstuk voor die stelling.

AS Roma-talent Zaniolo is terug, en hoe: 'Hij kan ooit de Ballon d'Or winnen'
© Pro Shots

Wat een rampseizoen dreigde te worden voor de net 21-jarige Zaniolo, eindigde op de valreep toch met een voorzichtige positieve noot. Het in 2018 van Internazionale overgenomen talent scheurde in januari zijn kruisband af en leek de rest van het Serie A-seizoen én het EK te moeten gaan missen. Hoe wrang ook: door het coronavirus was dat allebei niet het geval. Het EK is verzet naar volgend jaar, terwijl Zaniolo na zijn revalidatie ook het staartje van de nationale competitie kon meepikken.

In die laatste duels liet hij zich vervolgens nadrukkelijk gelden. Hij mocht na zijn rentree zeven keer invallen, scoorde twee keer, voordat hij zaterdagavond de kroon op zijn harde werk zette. Hij begon op bezoek bij kampioen Juventus in de basis, won met AS Roma met 1-3 en verzorgde op schitterende wijze de assist voor de laatste goal van de wedstrijd (zie video onderaan).

Ballon d'Or
Zijn optreden leverde Zaniolo schitterende woorden op van onder anderen Fabio Capello. De voormalige toptrainer is tegenwoordig analyticus voor Sky Sport Italia en heeft een hoge pet op van de jongeling. 'Ik ben verliefd op deze speler', zo straalde hij. 'Een speler als Kaká was bijvoorbeeld iets technischer, maar Zaniolo is sterker. Hij is een groot talent met een ongelooflijke fysieke gesteldheid, kracht en snelheid. En dat gemixt met pure kwaliteit.'

Capello voorziet dan ook een grote toekomst. 'Er zijn meer spelers met grote mogelijkheden, maar niet zoals Zaniolo dat heeft. Die assist... Dat hij vanaf het middenveld met de bal aan zijn voeten opstoomt tot de rand van de vijandelijke zestien, en dan nóg het overzicht heeft om zo'n precieze pass te geven: dat toont dat hij een geweldig inzicht en een uitstekend balgevoel heeft. Ik zie nu geen andere talenten die net zo goed zijn als Zaniolo. Dus: ja, ik denk dat hij kan uitgroeien tot een Ballon d'Or-winnaar', zo doelt hij op de prijs voor de beste voetballer ter wereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.