AS Roma stelt geduld aanvallers zwaar op de proef

De zwakke prestaties bij AS Roma leiden tot interne twisten. Vooral de aanvallers in de selectie van trainer Claudio Ranieri rebelleren. Door de tegenvallende resultaten blijken niet alle Romeinse spelers het volledige vertrouwen te hebben in de coach. De spitsen Mirko Vucinic, Adriano en Stefano Okaka voeren die groep aan.

AS Roma stelt geduld aanvallers zwaar op de proef

De Montenegrijn Vucinic krijgt wel degelijk speeltijd toebedeeld, maar dat hij regelmatig vroegtijdig naar de kant moet irriteert Vucinic mateloos. De afgelopen zomer uit Brazilië teruggekeerde Adriano is volgens Ranieri niet wedstrijdfit. Zelf vindt de spits dat hij best wat speelminuten kan krijgen, maar hij is de enige die er zo over denkt. Stefano Okaka tenslotte komt helemaal niet in de toekomstplannen van de club voor. Dit ondanks het feit dat hij vorig seizoen werd uitgeleend aan Fulham om ervaring op te doen.

De drie aanvallers hebben bij Roma te maken met concurrentie van clubicoon Francesco Totti (die vorige week zaterdag na een opstootje in het duel met Lecce weer eens een rode kaart kreeg) en aankoop Marco Borriello (foto). Vooral de van AC Milan gekomen aanvaller is een voorname reden voor de frustratie bij de drie. Ranieri houdt vast aan de international, terwijl hij sinds zijn komst naar Rome nog niet heeft kunnen overtuigen.

Okaka heeft al aangekondigd in januari definitief te willen verkassen, Vucinic en Adriano lieten doorschemeren de komende maanden aan te zien alvorens een transferverzoek in te dienen.

AS Roma speelt zondagmiddag om 15.00 uur de derby tegen Lazio Roma, dat momenteel de ranglijst van de Serie A aanvoert. Later deze ochtend op VI.nl een uitgebreide voorbeschouwing op deze Italiaanse topper.

Bekijk hier al onze video's