AS Roma schakelt door na Totti-soap en kiest voor Torino-directeur

Reacties

AS Roma heeft de vijftigjarige Gianluca Petrachi aangesteld als nieuwe technisch directeur. De voormalig middenvelder komt over van Torino en heeft in Rome een contract tot medio 2022 getekend. Met de aanstelling van Petrachi sluit AS Roma een roerige periode voorlopig af.

AS Roma schakelt door na Totti-soap en kiest voor Torino-directeur

Nadat Monchi in april 2017 de rol van technisch directeur kreeg, maar in maart 2018 alweer vertrok, was er een vacature. Op de achtergrond was er al die tijd de soap rondom Francesco Totti. Het boegbeeld werd direct na het afsluiten van zijn voetbalcarrière in 2017 opgenomen in de directie, maar vertrok onlangs. Hij  sloeg de deur van het Stadio Olimpico acht dagen geleden met een ongekende knal achter zich dicht.

Totti voelde zich door de clubeigenaren namelijk geen moment serieus genomen en besloot zijn jeugdliefde daarom te verlaten. Dat kondigde hij aan in een lange persconferentie waar hij werkelijk niets heel liet van AS Roma. De club liet in een reactie vervolgens weten volledig verbijsterd te zijn over die uitlatingen. Dat deed het in een statement waarin ook werd gemeld dat Totti de functie van technisch directeur aangeboden had gekregen, maar dit had geweigerd.

Het is de vraag of AS Roma inderdaad alle technische verantwoordelijkheid aan Totti wilde geven, maar tot een overeenkomst kwam het dus überhaupt niet. De aanstelling van Petrachi (in het verleden werkzaam als directeur bij Pisa en dus Torino) is de volgende stap in de renovatie. Eerder werd Paulo Fonseca al aangesteld als nieuwe trainer. De voormalig eindverantwoordelijke van Shakhtar Donetsk volgt daarmee Claudio Ranieri op, die het op zijn beurt op interim-basis had overgenomen van Eusebio Di Francesco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.