AS Roma houdt voorsprong in duel met Palermo wél vast

AS Roma is er tegen Palermo in tegenstelling tot de vorige competitieduels met Udinese (2-3) en Parma (2-3) in geslaagd om een 2-0 voorsprong daadwerkelijk uit te bouwen naar een overwinning: 4-1. In de slotfase werd doelpuntenmaker Mattia Destro met een tweede gele kaart weggestuurd, omdat hij zijn shirt wilde uittrekken.

Door de spierblessure van Maarten Stekelenburg stond Mauro Goicoechea onder de lat. Die zag dat AS Roma al in het eerste halfuur afstand nam van Palermo. Na elf minuten kopte aanvoerder Francesco Totti (foto) in tweede instantie raak, nadat zijn eerste poging via doelman Samir Ujkani en de paal terug op zijn hoofd was beland.

Een kwartier voor rust verdubbelde Daniel Osvaldo de marge na een misverstand tussen Ujkani en zijn verdediger Ezequiel Muñoz. De Argentijn kwam in botsing met zijn eigen keeper, die daardoor een lange bal van Iván Piris moest lossen. Voor Osvaldo was het vervolgens eenvoudig om de 2-0 binnen te schuiven (foto onder). Na de twee kolderieke goals van het eerste bedrijf maakte Erik Lamela in de 69ste minuut op aangeven van Panagiotis Tachtsidis het eerste echt uitgespeelde doelpunt van de avond. Eerder had Osvaldo oog in oog met Ujkani nog naast gemikt.

Tien minuten voor tijd vestigde invaller Mattia Destro de aandacht op zich door eerst de 4-0 te maken maar vervolgens - terwijl hij al een gele kaart op zak had - zijn shirt uit te trekken. Op het moment dat hij zijn tricot bijna volledig over zijn hoofd had getrokken, bedacht hij zich. Arbiter Andrea De Marco was echter onverbiddelijk en stuurde Destro van het veld. In de slotfase deed de eveneens ingevallen Josip Ilicic wat terug namens Palermo.

Door de tweede thuiszege van het seizoen behoudt AS Roma aansluiting met de subtop. De ploeg van trainer Zdenek Zeman staat zesde en heeft twee punten achterstand op stadgenoot Lazio, dat volgend weekend 'op bezoek' komt voor de Romeinse derby. Palermo blijft op de voorlaatste plaats staan met acht punten. Foto's: VI Images