AS Nancy speelt gelijk ondanks blunderende doelman

Lang leek een blunder AS Nancy-doelman Gennaro Bracigliano een overwinning voor Lech Poznan op te leveren. Maar Moncef Zerka zorgde tien minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker (2-2) in de tweede speelronde van het toernooi om de UEFA Cup.

Halverwege de eerste helft liep Bracigliano (foto) achteruit met de bal over de doellijn, na een verre vrije trap van Semir Stilic. Het betekende de 2-1 voor Lech Poznan, een stand die tot de 81ste minuut op het scorebord prijkte.

Zerka zorgde ervoor dat de Fransen met een punt huiswaarts keerden. AS Nancy was de enige ploeg die in de tweede helft nog aanviel, Lech Poznan beperkte zich tot enkele venijnige counters. Na een vloeiende aanval plaatste Zerka de bal prachtig in de verre hoek, buiten bereik van doelman Ivan Turina.

Slawomir Peszko had de thuisclub in de vijfde minuut op voorsprong gezet. Hij rondde een counter af, na een afgeslagen corner van AS Nancy. Vijf minuten later schoot Chris Malonga de gelijkmaker binnen, nadat de bal uit een klutssituatie voor zijn voeten was gekomen.

In de blessuretijd ging Bracigliano opnieuw in de fout. De doelman zat helemaal mis bij een hoge voorzet van links, maar Hernan Rengifo schoot te gehaast hoog over. Nancy komt door dit gelijkspel op vier punten in Groep H, de thuisclub pakte in zijn eerste wedstrijd zijn eerste punt. Ook Feyenoord komt uit in deze groep van het toernooi om de UEFA Cup.