Arveladze: 'Het lijkt me zeker leuk om trainer te worden in Nederland'

Reacties

Shota Arveladze is na zijn vertrek bij Hull City clubloos. De vijftigjarige oud-spits zou graag eens in Nederland aan de slag willen.

Arveladze: 'Het lijkt me zeker leuk om trainer te worden in Nederland'
© Pro Shots

Arveladze is na zijn actieve spelerscarrière aan de slag gegaan als trainer en was werkzaam bij meerdere clubs, waaronder AZ (assistent), Kayserispor, Kasimpasa, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv, Pachtakor Tasjkent (Oezbekistan) en Hull City. Nederland zou zomaar zijn volgende bestemming kunnen worden. 

'Ik heb tot nu toe nog niet de aanbiedingen gehad waar ik op in wilde gaan', aldus Arveladze. 'Ik heb veel in Turkije gewerkt en vorig seizoen nog in het Championship bij Hull City, maar nog nooit in Nederland. Ik heb in Nederland in het verleden twee aanbiedingen gehad van AZ, maar toen werkte ik al ergens anders en dat wilde ik niet opgeven. Tijdens mijn carrière als voetballer heb ik natuurlijk veel van mijn oud-trainer Louis van Gaal opgestoken. Het lijkt me zeker leuk om eens in Nederland te werken en daar te werken volgens de Nederlandse School. Lekker aanvallend voetbal, jonge spelers ontwikkelen en succes met elkaar hebben.'

Arveladze komt op VI PRO uitgebreid aan het woord over zijn veelbesproken landgenoot Georges Mikautadze.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.