Ook contra-expertise Plzen-verdediger Bystron positief

David Bystron hangt een flinke schorsing boven het hoofd. Ook de contra-expertise wees uit dat de verdediger van Viktoria Plzen zich schuldig heeft gemaakt aan doping.

Ook contra-expertise Plzen-verdediger Bystron positief

Bystron legde na afloop van het Champions League-duel met BATE Borisov op 23 november (1-0 winst) een positieve dopingtest af. De contra-expertise in een Oostenrijks laboratorium bevestigde de eerste uitkomst.

Viktoria Plzen gelooft nog steeds in de onschuld van Bystron, die altijd het gebruik van de aangetoonde verboden middelen heeft ontkend. De Tsjechische club wees er daarbij eerder al op dat in Minsk de controle niet volgens alle standaardprocedures verliep. Maar er volgt pas een officiële reactie als de tuchtcommissie van de UEFA de strafzaak opent tegen Bystron.

Viktoria Plzen verwacht dat het dopingincident geen gevolgen heeft voor het vervolg in de Europa League. De Tsjechische kampioen, die op 16 en 23 februari uitkomt tegen Schalke 04, verdiende het Europese vervolg met de derde plaats achter Barcelona en AC Milan in de groep. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's