Arteta gaat niet in op steekje van Guardiola: 'Heb genoeg op mijn bordje'

Reacties

De Premier League raast traditiegetrouw met een bloedgang door de donkere dagen heen. Amper is speelronde 14 ten einde of nummer 15 dient zich al aan: dinsdagavond is koploper Arsenal te gast op het naburige Kenilworth Road voor de confrontatie met Luton Town. Manager Mikel Arteta blikte vooruit.

Arteta gaat niet in op steekje van Guardiola: 'Heb genoeg op mijn bordje'
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
3 - 4
Arsenal
Arsenal

En vooruit mag u letterlijk nemen. Op de persconferentie werd de Bask meermaals gevraagd naar de opmerking van Pep Guardiola. De manager van Manchester City antwoordde dat hij niet ging doen wat Arteta had gedaan, te weten: commentaar geven op de arbitrage, na de thriller tegen Tottenham Hotspur. Arteta had zijn beklag gedaan over de leiding na de wedstrijd van zijn ploeg bij Newcastle United.

Nu hield hij op dat thema zijn mond. 'Volgende vraag, alstublieft. Ik heb genoeg op mijn bordje, dus laten we vooruit kijken', was het afgemeten antwoord. In het verschiet ligt dus het bezoek aan Luton, de gepromoveerde ploeg die na een lastig begin snel gewend is geraakt aan de wetten van de Premier League. Ondanks het grote verschil op de ranglijst, verwacht Arteta geen makkelijk avondje in Bedfordshire, de provincie direct boven Londen.

'Wat zij hebben bereikt is opmerkelijk, hoe hun manager Rob Edwards ze als team laat spelen. We zijn haast buren en ze verdienen veel credits. Rob is een geweldige manager, ook een heel speciaal persoon. Dat kan je zien aan hoe hij zijn teams leidt, en hoe ze zich opstellen', loofde Arteta zijn gastheer van dinsdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.