Arsenal ziet concurrenten naderen door remise in Stoke

Reacties

Arsenal heeft op bezoek bij Stoke City punten laten liggen in de titelstrijd. De club van Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel hield The Gunners op 0-0.

Arsenal ziet concurrenten naderen door remise in Stoke

Arsenal kon op bezoek bij Stoke niet beschikken over sterspeler Mesut Özil, die geveld was door een teenblessure. Het ontbreken van de Duitser was een groot gemis voor de Londenaren, want hij creëerde dit seizoen gemiddeld meer dan vier kansen per wedstrijd.

Zonder Özil had Arsenal grote moeite de defensie van Stoke, waarin Erik Pieters als linksback acteerde, te slechten. Een schot van Olivier Giroud werd gepareerd door Jack Butland, die even later ook een antwoord had op een knal van Alex Oxlade-Chamberlain. Stoke liet zich gelden via Joselu en Marko Arnautovic, maar zij kregen de bal niet voorbij Petr Cech.

Cech was twaalf minuten na rust goed voor de redding van de wedstrijd, na een nieuwe inzet van Joselu. Het spel golfde in de tweede helft over en weer, maar naar mate de slotfase vorderde werd Arsenal sterker. Joel Campbell kreeg een aardige mogelijkheid, maar hij schoot ruim naast. Even later mocht Van Ginkel nog invallen bij Stoke; hij kwam in de plaats van Afellay. In de negentigste minuut kwam Arsenal twee keer goed weg. Een inzet van Jonathan Walters werd van de lijn gehaald en direct daarna voorkwam Cech een goal van Bojan Krkic.

Arsenal neemt ondanks de remise de koppositie over van Leicester City. Beide clubs hebben 44 punten, maar het doelsaldo van Arsenal is iets beter. Manchester City volgt met 43 punten op de voet. Tottenham Hotspur (39) en Manchester United (37) zitten op het vinkentouw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.