Arsenal troeft Liverpool af in strijd om Community Shield

Reacties

Het Community Shield is een prooi geworden voor Arsenal. De winnaar van de FA Cup was na strafschoppen te sterk voor kampioen Liverpool.

Arsenal troeft Liverpool af in strijd om Community Shield
© Pro Shots

Ruim een maand geleden mocht Liverpool zich dan eindelijk kampioen noemen. Het lange wachten was ten einde, na dertig jaar waren The Reds eindelijk weer de beste van Engeland.

Manager Jürgen Klopp liet weten dat aan die status niets ontleend kan worden met het oog op het nieuwe seizoen. Die waarschuwing werd zaterdag op Wembley bevestigd door Arsenal.

In de zevende minuut leefde Virgil van Dijk kort in de veronderstelling dat hij de score had geopend. De openingstreffer van de Oranje-international werd, terecht, wegens buitenspel afgekeurd. Vijf minuten later was een volgende teleurstelling zijn deel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Buyako Saka verlegde met een fraaie pass het spel. Pierre-Emerick Aubameyang nam de bal aan op de borst, kwam van buiten naar binnen en liet doelman Alisson met een bekeken schot in de verre hoek kansloos.

Liverpool had in de jacht op de gelijkmaker weliswaar een overwicht, maar was lange tijd niet bij machte The Gunners in verlegenheid te brengen. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd vond de ploeg van Klopp dan toch het gaatje. Invaller Takumi Minamino was de gelukkige.

Zijn eerste treffer in Engelse dienst leidde er uiteindelijk toe dat een penaltyreeks nodig was om een beslissing te forceren. Daarin bleek de misser van de voor Georginio Wijnaldum ingevallen Rhian Brewster doorslaggevend aangezien Arsenal vanaf elf meter geen fout maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.