Arsenal ten onder bij Stoke City door droomdebuut Jesé

Reacties

Arsenal is al tijdens de tweede speelronde van de Premier League tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. The Gunners gingen zaterdag met 1-0 ten onder bij Stoke City, waar Jesé een droomdebuut beleefde.

Arsenal ten onder bij Stoke City door droomdebuut Jesé

Bij Stoke City moest Bruno Martins Indi genoegen nemen met een plaats op de bank. Erik Pieters mocht wel beginnen van manager Mark Hughes en hetzelfde gold voor Jesé, die daarmee Sead Kolasinac tegenkwam, de man door wiens toedoen hij in 2014 in dienst van Real Madrid zwaar geblesseerd raakte.

Arsenal, dat in het recente verleden geregeld averij opliep bij Stoke maar er vorig seizoen met 1-4 zegevierde, stond in de beginfase af en toe met de rug tegen de muur. De acties van Eric Maxim Choupo-Moting en Jesé noopten de Arsenal-defensie tot waakzaamheid. Naarmate de eerste helft vorderde, namen de bezoekers het initiatief over. Arsenal beheerste het middenveld, maar Mesut Özil en consorten konden Alexandre Lacazette niet in stelling brengen.

Voltrok de eerste helft zich al in een moordend tempo, na de hervatting vonden beide teams een nog hogere versnelling. Jesé stak de lont in het kruitvat met zijn treffer in de 47ste minuut. De huurling van Paris Saint-Germain klopte op overtuigende wijze Petr Cech nadat Saido Berahino hem lanceerde.

Afgekeurde goal
Het wakker geschrokken Arsenal reeg hierna de mogelijkheden aaneen, maar met name Danny Welbeck had zijn vizier niet op scherp staan. Vlak na de entree van troubleshooter Olivier Giroud leek de ploeg van Arsène Wenger dan toch langszij te komen. De treffer van Lacazette werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Een twijfelachtige beslissing omdat de Fransman op het moment dat hij werd aangespeeld op één lijn leek te staan met de laatste verdediger.

Met hangen en wurgen haalde Stoke City vervolgens de finish. Bij een counter van de thuisploeg liep Pieters in de slotfase nog een blessure op, na een harde charge van Shkodran Mustafi. Martins Indi loste de voormalige PSV'er af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.