Arsenal rondt transfer 'vechter' Chamakh af

Wat al langer in de lucht hing heeft zijn beslag gekregen: Marouane Chamakh verruilt Girondins Bordeaux transfervrij voor Arsenal.

Arsenal rondt transfer 'vechter' Chamakh af

Arsenal-manager Arsène Wenger toonde zich gelukkig met de komst van Chamakh, die zich voor een langere periode verbond aan The Gunners. De Franse coach gaf daarbij niet alleen hoog op van de voetballende kwaliteiten van de Marokkaan.

'Chamakh is een aanvaller van echte kwaliteit', aldus Wenger op de website van Arsenal. 'Hij heeft alles in zich om het goed te doen in Engeland. Maar hij is meer dan een goede voetballer, hij is ook een vechter.'

Voor Chamakh was de keuze niet moeilijk. 'Zonder twijfel lag mijn voorkeur bij Arsenal. Het was mijn droom om van alle Engelse club naar deze te gaan, omdat het mijn droom is en ik al sinds mijn jeugd een Arsenal-fan ben.'

Chamakh (26) neemt na acht jaar en 79 doelpunten afscheid van Girondins Bordeaux. De aanvaller zag de transfer een jaar geleden stranden op de vraagprijs. Doordat zijn contract afliep was een afkoopsom geen struikelblok meer en kon hij transfervrij verhuizen naar het Emirates Stadium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen