Arsenal pas in slotfase langs Drogba, Kaká, Pirlo en Villa

Het oefenduel met de MLS All-Stars leverde Arsenal zijn eerste overwinning in de voorbereiding op. Eenvoudig had de ploeg van manager Arsène Wenger het echter niet: 1-2.

Arsenal startte prima in California, want na een overtreding op Joel Campbell kreeg de Noord-Londense club in de elfde minuut een strafschop. De Costa Ricaan ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout vanaf elf meter. Maar op slag van rust zorgde Didier Drogba, spits van Montreal Impact, voor 1-1.

Daarmee leek de 38-jarige Ivoriaan, die in het verleden als speler van Chelsea ook al vijftien keer tegen Arsenal scoorde, de eindstand bepaald te hebben. Kort voor tijd maakte invaller Chuba Akpom (foto) echter 2-1, waardoor Arsenal het duel met de MLS All-Stars, waar ook Kaká, Andrea Pirlo en David Villa meespeelden, winnend afsloot.