Arsenal ontsnapt in Kiev en Porto overtuigt tegen Fener

Arsenal ontsnapte met een late gelijkmaker bij Dinamo Kiev. FC Porto speelde sterk, maar moest toch tot het einde knokken voor de zege op Fenerbahçe.

Dinamo Kiev-Arsenal 1-1
In de eerste 45 minuten was Arsenal de enige ploeg die echt gevaar stichtte in Oekraïne. Robin van Persie had twee goede mogelijkheden, terwijl de vrijstaande Emmanuel Adebayor rakelings naast het doel van Stanislav Bogoesj mikte.

Na rust kantelde het spelbeeld en was Dinamo de betere ploeg. Daarbij ging scheidsrechter Luiz Medina Cantalejo in de fout, door een valpartij van Ognjen Vukojevic te belonen met een strafschop. Ismaël Bangoura benutte de penalty.

Arsenal leek te gaan verliezen, omdat The Gunners na rust amper gevaarlijk waren geweest. Maar in de 88ste minuut was het William Gallas, die op aangeven van Theo Walcott de bal van dichtbij binnentikte voor de 1-1 van Arsenal. FC Porto-Fenerbahçe 3-1
Porto heerste en won verdiend, al had het in de eerste 45 minuten de zege al moeten veiligstellen. In de tiende minuut scoorde Lisandro López na een fraaie actie van Raúl Meireles. En drie minuten later maakte Lucho González met een fraaie volley de 2-0 al. Lisandro kreeg vervolgens de kans om 3-0 te maken, maar lobde de bal niet alleen over doelman Volkan Demirel, maar ook over het doel.

Totaal onverwacht sloeg vervolgens Fenerbahçe toe via Daniel Güiza, die de rebound benutte na een kopbal van Alex. De Turken kwamen beter in het spel en de Portugezen kropen verder terug. Güiza had vlak voor tijd een grote kans maar miste. En even later besliste Porto dan toch het duel: Cristian Sapunaru zette sterk door en Lino rondde koel af: 3-1.