Arsenal maakt ruimte voor Rice: gehate en geliefde Xhaka naar Bundesliga

Reacties

Granit Xhaka speelt dit seizoen weer in de Bundesliga. Zeven jaar nadat Arsenal hem had overgenomen van Borussia Mönchengladbach maakt de Zwitserse middenvelder als speler van Bayer Leverkusen zijn rentree in de Duitse competitie.

Arsenal maakt ruimte voor Rice: gehate en geliefde Xhaka naar Bundesliga
© Pro Shots

Toen Leverkusen fragmenten uit de film Apollo 13 op Twitter gooide, wisten de fans voldoende. Xhaka staat bekend om zijn raketachtige afstandsschot en vrije trap en mag dat nu in dienst van een nieuwe werkgever laten zien. Hij tekent een vijfjarig contract bij de club waar Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Jeremie Frimpong (nog) spelen. Vooral Bakker en Frimpong lijken hard op weg naar de uitgang bij Leverkusen.

Tekst gaat verder onder tweet

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Xhaka komt er dus een einde aan een periode van zeven jaar in Londen. De middenvelder was geliefd om zijn sterke spel en mooie doelpunten, maar het was niet alleen maar hosanna in de Engelse hoofdstad. Xhaka liep vaak genoeg tegen een onnodige rode kaart aan en verloor zijn aanvoerdersband na gedoe met fans.

Xhaka werd uitgefloten na een gelijkspel tegen Crystal Palace in 2019 en daar reageerde de Zwitser op met de nodige gebaren. Toenmalig manager Unai Emery besloot een andere aanvoerder te kiezen, maar Xhaka bleef wel zijn speeltijd krijgen. Uiteindelijk won hij vier prijzen met Arsenal.

Met het vertrek van Xhaka, waar naar verluidt zo'n 25 miljoen euro mee gemoeid is, komt er op het middenveld een plekje vrij. Het is een publiek geheim dat The Gunners bezig zijn met een recorddeal rondom Declan Rice van West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.