Arsenal loopt weg bij Stoke na ongelukkig moment Martins Indi

Reacties

Arsenal heeft zondag zonder overtuigend te spelen een zege geboekt in de Premier League op Stoke City: 3-0. Een ongelukkig moment van Bruno Martins Indi leidde de overwinning van The Gunners in.

Arsenal loopt weg bij Stoke na ongelukkig moment Martins Indi

Bij de bezoekers begonnen Martins Indi en Erik Pieters in de basis. Manager Arsène Wenger gooide zijn elftal na de interlandbreak flink om. De Fransman wijzigde zijn elftal op liefst zeven plekken. The Gunners konden vooraf in ieder geval goede cijfers overleggen. De laatste keer dat The Potters een overwinning boekten op bezoek bij Arsenal dateert van augustus 1981. Destijds won Stoke met 0-1 op Highbury. De laatste vijftien thuiswedstrijden van Arsenal (over alle competities) tegen Stoke werden gewonnen.

Arsenal begon matig in het Emirates Stadium. Stoke had het betere van het spel en dit leverde het eerste gevaar op via Xherdan Shaqiri, maar de Zwitser krulde de bal naast het doel van David Ospina. Hoewel Arsenal weinig flitsend speelde, kregen de Londenaren wel een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Aaron Ramsey raakte met een poging de lat.

Er was voor Arsenal overduidelijk erg veel te verbeteren na de pauze. De thuisploeg kreeg in de tweede helft een aardige mogelijkheid via Mohamed Elneny, maar zijn schot werd geblokt. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Nacho Monreal terecht, maar de Spanjaard vond Stoke-doelman Jack Butland op zijn weg.

Het laatste half uur kwam Alexandre Lacazette binnen de lijnen bij Arsenal. De Franse aanvaller maakte zijn eerste minuten sinds februari. De Fransman ging in de tussentijd onder het mes vanwege zijn knieblessure.

Met de ex-spits van Olympique Lyon binnen de lijnen kwam Arsenal aan de andere kant met de schrik vrij. Een corner van Shaqiri belandde namelijk op de paal. Uiteindelijk trok Arsenal alsnog aan het langste eind. Martins Indi kreeg ongelukkig een strafschop tegen nadat hij Mesut Özil met een licht vergrijp naar de grond werkte. Pierre-Emerick Aubameyang bleef vervolgens ijzig koud en schoot de strafschop binnen: 1-0. Kort voor het einde schoot de Gabonese aanvaller ook de 2-0 binnen.

Pierre-Emerick Aubameyang vierde zijn eerste treffer met een salto.
Pierre-Emerick Aubameyang vierde zijn eerste treffer met een salto.

In extremis kreeg Arsenal voor de tweede keer een strafschop. Badou Ndiaye duwde Lacazette onderuit, waarna de spits zelf achter de bal ging staan. De Fransman vierde zijn rentree vervolgens met een doelpunt: 3-0.

Arsenal komt donderdag in actie in het Europa League-toernooi tegen CSKA Moskou. Het winnen van dit toernooi is voor de formatie van Wenger de snelste weg richting het miljardenbal. De vierde plaats in de competitie is namelijk al ver uit het zicht. Arsenal staat zesde met tien punten achterstand op de Noord-Londense rivaal Tottenham Hotspur.

De situatie van Stoke City blijft penibel. De formatie van manager Paul Lambert staat negentiende in de Premier League met 27 punten. Het gat richting de veilige zeventiende plaats bedraagt drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.