Arsenal krabbelt op dankzij Welbeck en aanwinsten, fraaie goal Janmaat

Reacties

Arsenal heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van AFC Bournemouth, aan de hand van Danny Welbeck en aanwinsten Sead Kolasinac en Alexandre Lacazette. Bij het bezoek van Watford aan Southampton kende Daryl Janmaat als invaller een meer dan succesvolle terugkeer.

Arsenal krabbelt op dankzij Welbeck en aanwinsten, fraaie goal Janmaat

Arsenal - AFC Bournemouth 3-0
Het was onrust troef bij Arsenal de voorbije weken. The Gunners leden pijnlijke nederlagen bij Stoke City (1-0) en Liverpool (4-0), grepen ondanks een duizelingwekkend bod naast AS Monaco-speler Thomas Lemar en zitten opgescheept met een gefrustreerde sterspeler in de vorm van Alexis Sánchez. De Chileen, die een transfer naar Manchester City zag afketsen, stond tegen Bournemouth niet aan de aftrap.

De welkome zege op The Cherries werd ingeleid door Sánchez' vervanger Welbeck, die al snel de score opende. De aanvaller leek iets te vroeg te arriveren bij een fraaie voorzet van de bedrijvige uitblinker Kolasinac, maar knikte de bal toch knap in de korte hoek. De rappe openingstreffer was wat Arsenal nodig had, want de overwinning kwam nauwelijks meer in gevaar.

Danny Welbeck (rechts) ziet zijn inzet achter Asmir Begovic verdwijnen.
Danny Welbeck (rechts) ziet zijn inzet achter Asmir Begovic verdwijnen.

Al binnen het half uur kreeg Lacazette de bal van Welbeck, waarna de Franse aanwinst keeper Asmir Begovic kansloos liet met een hard schot. De Bournemouth-goalie kreeg vlak daarna bijna de derde treffer om zijn oren, nadat hij de bal in de voeten van Welbeck schoof. De Engelsman bediende Lacazette, waarna Begovic zijn fout zelf herstelde met een ultieme redding.

Na de onderbreking kwam Arsenal goed weg met een kopbal op de paal van Jermain Defoe, waarna de thuisploeg zelf wel toesloeg via opnieuw Welbeck, op aangeven van Aaron Ramsey. Laatstgenoemde kreeg even later zelf een goede mogelijkheid, maar zag Begovic zijn inzet pareren.

Arsenal nam vervolgens gas terug en consolideerde het duel. Na de probleemloze zege wacht komende week het Europa League-treffen met 1. FC Köln en zondag een bezoek aan Chelsea.

Southampton - Watford 0-2
Hoewel Virgil van Dijk weer in genade is aangenomen bij Southampton, bleef de centrale verdediger nog op de tribune in het St. Mary's Stadium bij de visite van Watford. Na een redelijk kleurloos eerste half uur, kwamen de Londenaren gelijk op voorsprong bij de eerste doelpoging van het duel: Abdoulaye Doucouré schoot een afgeslagen bal in de lange hoek.

Daryl Janmaat is het middelpunt van de feestvreugde bij Watford.
Daryl Janmaat is het middelpunt van de feestvreugde bij Watford.

Een half uur voor tijd maakte Daryl Janmaat na blessureleed zijn rentree bij de bezoekers en dat deed de rechtsback met verve. Vier minuten na zijn invalbeurt schoot hij de bal op fraaie wijze vanaf een kleine dertig meter achter doelman Fraser Foster. Het tweede rake afstandsschot kwam Southampton niet meer te boven.

Brighton Hove & Albion - West Bromwich Albion 3-1
Brighton Hove & Albion boekte, met Davy Pröpper opnieuw in de basis, op overtuigende wijze de eerste Premier League-zege in de clubhistorie. Met name dankzij Pascal Gross beleefde West Bromwich Albion een teleurstellende middag. De middenvelder was op slag van rust voor het eerst trefzeker. Gross controleerde een voorzet van Solly March, kapte zijn man uit en schoot binnen.

Na de eerste Premier League-treffer van Brighton, nog doelpuntloos na de eerste drie speelrondes, ging de club uit de kustplaats op dezelfde voet verder. Gross verdubbelde de voorsprong met een afstandsschot op aangeven van Tomer Hemed, die bij de derde goal op zijn beurt bediend werd door de Duitser. West Brom kwam vervolgens niet verder dan een eretreffer van James Morrison, al was hij in de slotfase dicht bij een tweede goal.

Bekijk hier de stand in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.