Arsenal kort salarissen bij mislopen Champions League

Arsenal houdt er serieus rekening mee dat het de Champions League volgend seizoen misloopt. Als het daadwerkelijk zover komt, wil de club gaan snijden in de salariskosten voor spelers die nieuwe contracten tekenen.

Arsenal kort salarissen bij mislopen Champions League

Het zou de eerste keer in het tijdperk van Arsène Wenger zijn (hij is manager sinds 1996/97) dat de Londenaren niet meedoen aan het kampioenenbal. 'Elke speler heeft een aan prestatie gebonden contract, dat zowel geldt voor de bijdrage van de speler zelf als de vooruitgang van de club in de Engelse en Europese competitie', stelt een woordvoerder van de Londense club in The Guardian.

Zo is de club al maanden tevergeefs in onderhandeling met aanvaller Theo Walcott. De financiële eisen van de vlugge buitenspeler zijn de club tot nog toe te gortig en de gesprekken zijn tot nader order opgeschort. Walcott (23) heeft nog een contract tot medio 2013. De buitenspeler zelf ontkende al eerder geld als motivatie te hebben.

Andere spelers die een vernieuwd aanbod kunnen verwachten zijn Jack Wilshere (20, contract tot medio 2016), Alex Oxlade-Chamberlain (19, contract tot medio 2017), Kieran Gibbs (23, contract tot medio 2014) en Carl Jenkinson (20, contract tot medio 2015).

In de Premier League hebben de eerste vier ploegen aan het einde van het seizoen recht op kwalificatie voor dan wel directe plaatsing in het hoofdtoernooi.

Arsenal staat momenteel zevende met twaalf punten achterstand op koploper Manchester United en vijf punten op nummer vier West Bromwich Albion. In het huidige Champions League-seizoen heeft de ploeg van Wenger zich al geplaatst bij de laatste zestien.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's