Arsenal komt met de schrik vrij na gouden wissel Arteta

Arsenal heeft tegen West Ham United voor de tweede keer op rij gewonnen in het nieuwe Premier League-seizoen. In de Londense derby werd pas laat het verschil gemaakt voor de thuisploeg.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
West Ham United

Het moest in Noord-Londen de avond worden van Pierre-Emerick Aubameyang. De captain stond deze week flink in de schijnwerpers door het verlengen van zijn contract. Eindelijk was er witte rook en was er voor Arsenal de zekerheid dat de sterspeler langer verbonden blijft aan de club. Aubameyang toonde in de 25ste minuut direct zijn grote klasse. Dit keer niet als doelpuntenmaker, maar als aangever. Uit een perfecte voorzet van de linkersbuiten kopte Alexandre Lacazette de bal overtuigend voorbij Lukasz Fabianski: 1-0.

De voormalige Arsenal-doelman behoedde West Ham in de eerste helft met diverse reddingen voor een grotere achterstand. De thuisploeg speelde bij vlagen overtuigend, maar het ontbrak ondanks de aanwezigheid van zomeraanwinst Willian aan de creativiteit om tot echt veel kansen te komen. Arsenal verzuimde verder afstand te nemen van de stadgenoot en betaalde daar in de 45ste minuut de prijs voor bij een goede counter van The Hammers. Uit een voorzet van Ryan Fredricks scoorde Michail Antonio: 1-1.

West Ham hield de ruimtes voor Arsenal beperkt en was in de tweede helft dreigend met counters. Arsenal-aanwinst Gabriel Magalhães wist bij een voorzet van Arthur Masuaku op het nippertje te voorkomen dat Antonio opnieuw kon scoren en zo waren er meer hachelijke momenten in het zestienmetergebied van The Gunners.

Arsenal-manager Mikel Arteta probeerde zijn aanval een impuls te geven met het inbrengen van Nicolas Pépé en Eddie Nketiah. Dat leek zonder succes, maar in de 86ste minuut sloeg de thuisploeg alsnog toe. Dani Ceballos werd vrijgespeeld en bood Nketiah een niet te missen kans. De 21-jarige spits groeide als maker van de 2-1 uit tot de matchwinner. De tweede overwinning op rij moet vertrouwen geven richting de topper in de volgende speelronde. Op 28 september wacht op Anfield een confrontatie met Liverpool.