Arsenal hoopt op nieuwe Martinelli en slaat weer toe op Braziliaanse markt

Reacties

Arsenal heeft de komst van aanvaller Marquinhos officieel gemaakt. De Londenaren nemen de negentienjarige Braziliaan, die voluit Marcus Vinícius Oliveira Alencar heet, over van São Paulo. Het is zeker niet de eerste keer dat Arsenal toeslaat op de Braziliaanse markt.

Arsenal hoopt op nieuwe Martinelli en slaat weer toe op Braziliaanse markt
© Imago

In 2019 kwam immers Gabriel Martinelli naar Londen toe, hij werd voor zeven miljoen euro overgenomen van Ituano. Inmiddels is hij drievoudig international van Brazilië en heeft hij elf doelpunten gemaakt in de Premier League.

Voor Marquinhos heeft Arsenal minder betaald: er wordt zo'n 3,5 miljoen euro overgemaakt aan São Paulo. De rechtsbuiten scoorde nog niet in de Série A van Brazilië, maar speelde al meerdere interlands in de jeugdelftallen van Brazilië.

'We hielden hem al een tijdje in de gaten', aldus technisch directeur Edu, die werd geboren in São Paulo. 'Hij is nog erg jong en dus een speler voor de toekomst. We kijken er naar uit dat Marquinhos zich bij ons voegt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en dat hij dit zijn nieuwe thuis kan maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.