Arsenal en Man City eenvoudig verder in FA Cup

De vijfde ronde van het toernooi om de FA Cup heeft geen verrassingen opgeleverd. Arsenal bekerde eenvoudig verder ten koste van Leyton Orient, terwijl Manchester City Aston Villa versloeg.

Arsenal - Leyton Orient 5-0Leyton Orient, dat uitkomt in de League One, had tijdens de replay in het Emirates Stadium geen schijn van kans tegen Arsenal. Al na zeven minuten kwamen The Gunners op voorsprong dankzij een treffer van Marouane Chamakh, waarna de Nicklas Bendtner-show begon. De Deense aanvaller kopte in de dertigste minuut heel mooi zijn eerste van de avond binnen, waarna in de 43ste en 62ste minuut nummer twee en drie volgden.

Invaller Gaël Clichy bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 5-0 in het voordeel van de thuisclub. In de kwartfinale wacht Arsenal een tegenstander van een heel ander formaat, de ploeg van manager Arsène Wenger gaat dan op bezoek bij Manchester United.

Manchester City - Aston Villa 3-0Net als Arsenal had Manchester City geen enkele moeite om de zesde ronde te bereiken. In eigen huis ontdeden The Citizens zich eenvoudig van Aston Villa. Al na 25 wedstrijden was de wedstrijd beslist. Yaya Touré opende uit een hoekschop van Aleksandar Kolarov al na vijf minuten de score en twintig minuten later schoot Mario Balotelli schitterende de 2-0 tegen de touwen.

Na rust speelde de ploeg van manager Roberto Mancini in een aanzienlijk lager tempo, maar toch konden de supporters nog één keer juichen. David Silva zorgde in de zeventigste minuut nog voor de 3-0. In de kwartfinale speelde Man City opnieuw in eigen City of Manchester Stadium. Reading, de enige overgebleven ploeg die niet in de Premier League uitkomt, is de tegenstander. Foto: VI Images