Arsenal en Man City delen punten, Chelsea onderuit

Ondanks een overwicht is Arsenal er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Manchester City. Chelsea profiteerde niet van het gelijkspel en verloor van de hekkensluiter.

Arsenal - Manchester City 0-0Meteen vanaf het eerste fluitsignaal was de topper tussen Arsenal en Manchester City een boeiend schouwspel, waarbij vooral de thuisclub zich liet gelden. Op aangeven van Jack Wilshere kwam Robin van Persie net tekort om al in de tweede minuut The Gunners op voorsprong te zetten. Met Samir Nasri opnieuw als grote uitblinker bleef Arsenal heersen in eigen stadion.

Na een klein half uur schoot Cesc Fabregas van afstand op de paal rechts van Man City-doelman Joe Hart, terwijl de rebound de andere paal raakte na een verwoestend schot van Theo Walcott. Aan de kant van de bezoekers stichtten alleen Yaya Touré en Carlos Tévez enig gevaar, maar dat waren slechts speldenprikken vergeleken met de kansen die Arsenal verzuimde te benutten.

Na de hervatting was het helemaal éénrichtingsvoetbal in het Emirates Stadium, al bleven grote kansen voor Arsenal uit. Van Persie, die een redelijk ongelukkige wedstrijd speelde, kreeg in de 64ste minuut de beste kans op een treffer. Maar zijn schot werd door Hart schitterend uit de kruising gehouden, waardoor Van Persie en Nigel de Jong de punten met elkaar deelden. Bakary Sagna (Arsenal) en Pablo Zabaleta (Man City) haalden het einde van de wedstrijd overigens niet, de twee werden in de slotfase na een opstootje met een rode kaart van het veld gestuurd.

Wolverhampton Wanderers - Chelsea 1-0Voor Chelsea dus een ideale gelegenheid om het gat met Manchester City en Arsenal te verkleinen, maar de club uit Londen stelde opnieuw zwaar teleur. De ploeg van manager Carlo Ancelotti ging onderuit bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers. In de vijfde minuut werkte José Bosingwa een hoekschop van Stephen Hunt achter Petr Cech, waarna de inhaalrace kon worden ingezet.

Maar in de resterende 85 minuten lieten de bezoekers nagenoeg niets zien. Op aangeven van Florent Malouda was Salomon Kalou voor rust kansrijk en in de tweede helft kreeg de voormalig Feyenoorder een uitstekende mogelijkheid na een hakbal van Frank Lampard. Maar het bleef bij 1-0 in het Molineux, waardoor The Wolves voor het eerst in achttien jaar weer wonnen van Chelsea.

Overige uitslagenAston Villa - Sunderland 0-1Newcastle United - West Ham United 5-0 Foto: VI Images