Arsenal dankzij 'miskoop' Pépé en Ceballos naar halve finale

Nicolas Pépé en Dani Ceballos hebben Arsenal naar de halve finale van het FA Cup-toernooi geschoten. Sheffield United zag twee doelpunten afgekeurd worden.

Sheffield United
1 - 2
Arsenal
Arsenal

Sheffield promoveerde een jaar geleden naar de Premier League en beleeft een nu al legendarisch seizoen. Met nog zeven duels voor de boeg staat de ploeg van manager Chris Wilder achtste en dus lonkt mogelijk voor de eerste keer in de 130-jarige clubhistorie Europees voetbal. Het seizoen van Arsenal is er juist één om nu al te vergeten; de Noord-Londense club staat één plek lager dan Sheffield United en een Champions League-rentree lijkt al het hele seizoen ver weg.

Zondag in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi startte Sheffield United ook beter en leek het al na acht minuten op voorsprong te komen via John Lundstram, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd door de VAR. Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wél raak. Na een overtreding van Chris Basham kregen de bezoekers een strafschop, die door Pépé feilloos werd binnengeschoten. De recordaankoop van The Gunners, liefst 80 miljoen euro werd er betaald aan Lille OSC, staat daardoor nu op acht goals en acht assists in 35 officiële duels namens Arsenal. Op slag van rust was Pépé dicht bij 0-2, maar zijn inzet ging net naast.

Na een klein uur stond de VAR opnieuw een treffer van Sheffield United in de weg. Dit keer werd een doelpunt van John Egan terecht afgekeurd. Drie minuten voor tijd was het alsnog raak. Na dramatisch verdedigen van Arsenal kwam de bal bij David McGoldrick, die doelman Emiliano Martínez passeerde. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar Dani Ceballos dacht daar anders over. In de extra speeltijd zorgde de invaller voor 1-2.

Arsenal voegt zich daardoor bij Manchester United, dat zaterdag na verlenging afrekende met Norwich City, bij de laatste vier in het FA Cup-toernooi. Later op de zondag worden de overige kwartfinales afgewerkt. Leicester City neemt het thuis op tegen Chelsea, terwijl Manchester City op bezoek gaat bij Newcastle United.