Benfica en Arsenal hebben elkaar donderdag in evenwicht gehouden in het heenduel van het tweeluik in de knock-outfase van de Europa League. Granada, Villarreal en Shakhtar Donetsk deden goede zaken.

Benfica
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Afgelopen weekend was Pierre-Emerick Aubameyang nog de grote man bij Arsenal met een hattrick tegen Leeds United, maar tegen Benfica produceerde de Gabonees een dure misser. Na een lage voorzet van Héctor Bellerín schoof hij de bal voor praktisch leeg doel naast. Toen Pizzi niet veel later aan de andere kant een strafschop benutte, leek het een beroerde avond te worden voor de bezoekers.

Nog geen twee minuten na die 1-0 stelde Arsenal echter alweer orde op zaken. Na een vloeiende aanval via Martin Ødegaard en Cedric Soares kon Bukayo Saka de 1-1 binnentikken. Het was alweer zijn tiende treffer in het shirt van The Gunners voor de negentienjarige Engelsman. Beide ploegen beginnen volgende week zo in evenwicht aan de return.

OVERIGE DUELS

Granada - Napoli 2-0
Napoli beleefde een heerlijke generale repetitie door Juventus met 1-0 te verslaan in de Serie A. Tegen Granada, dat tweede werd in de poule van PSV, ging het echter al vroeg mis. De Spanjaarden, die dit seizoen voor het eerst in Europa actief zijn, stonden na 21 minuten al met 2-0 voor. Yangel Herrera en Kenedy scoorden en bepaalden daarmee al vroeg de eindstand.

Red Bull Salzburg - Villarreal 0-2
Het Villarreal van Unai Emery zit in een mindere fase, maar op bezoek bij Red Bull Salzburg lukte het ineens wél bij de Spanjaarden. Paco Alcácer miste nog een strafschop, maar maakte die fout vlak voor rust goed door alsnog de 0-1 te maken. In de slotfase maakte Fer Niño er zelfs ook nog 0-2 van.

Molde FK - 1899 Hoffenheim 3-3
Met Melayro Bogarde als invaller leek Hoffenheim een reuzenstap richting de volgende ronde te zetten. Munas Dabbur en Christoph Baumgartner scoorden, maar de Duitsers gaven het helemaal weg. Via treffers van Martin Ellingsen, Eirik Andersen en David Fofana werd het tóch nog een gelijkspel.

Antwerp - Rangers FC 3-4
Ook in België volgde donderdag een spektakelstuk. De wedstrijd tussen Antwerp en Rangers ging op en neer. De thuisploeg van trainer Frank Vercauteren kwam tweemaal op voorsprong, maar zag in extremis zelfs een gelijkspel door de handen glippen. Borna Barisic bezorgde het team van Steven Gerrard met een rake penalty de zege.

Maccabi Tel Aviv - Shakhtar Donetsk 0-2
Shakhtar heeft uitstekende zaken gedaan met de uitzege op Maccabi. Alan Patrick opende na een half uur de score en Tetê maakte de uitgangspositie van de Oekraïners in de extra tijd nog eens dubbel zo mooi. Bij de thuisploeg zat voormalig Vitesse-middenvelder Sheran Yeini de hele wedstrijd op de bank.