Arsenal bevestigt nieuw supercontract voor Özil

Reacties

Arsenal kijkt na het vertrek van Alexis Sánchez naar Manchester United weer vooruit. Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang werden aan de selectie van Arsène Wenger toegevoegd en nu heeft Mesut Özil zijn aflopende contract in het Emirates Stadium verlengd.

Arsenal bevestigt nieuw supercontract voor Özil

De BBC kwam woensdag al met het nieuws over een nieuwe verbintenis voor Özil (29) en Arsenal heeft dit donderdag, daags na het sluiten van de transferwindow, bevestigd op de officiële website van de club. Arsenal maakt in de berichtgeving niet bekend voor hoeveel jaar de Duits international heeft bijgetekend, maar Özil verklapt zelf via social media dat het gaat om een verbintenis tot medio 2021.

Lange tijd leek het erop dat Özil in de zomer transfervrij zou gaan vertrekken bij Arsenal. De komst van Mkhitaryan en Aubameyang hebben de technicus er echter blijkbaar toch van overtuigd dat The Gunners een mooie toekomst tegemoet gaan. Volgens Engelse media wordt Özil met een weeksalaris van ongeveer 400.000 euro de bestbetaalde speler uit de clubgeschiedenis van Arsenal.

Özil speelt sinds de zomer van 2013 voor Arsenal, dat de technicus destijds overnam van Real Madrid. Hij speelde tot dusver 182 wedstrijden voor de club (36 goals, 61 assists) en won drie keer de FA Cup. 'Dit was een van de belangrijkste beslissingen in mijn loopbaan en daarom moest ik er goed over nadenken', schrijft Özil op Twitter over zijn contractverlenging. 'Maar uiteindelijk heb ik mijn hart laten beslissen. Ik voel me hier thuis en ik ben erg gemotiveerd om in de komende jaren mooie dingen te bereiken met deze club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.