Arnautovic held bij Stoke, magistrale omhaal Carroll

Mede dankzij een briljante omhaal van Andy Carroll heeft West Ham United het aanvallend machteloze Crystal Palace op een nederlaag getrakteerd in de Premier League. Bij Stoke City maakte Marko Arnautovic indruk, terwijl Hull City de laatste plaats verliet.

Sunderland - Stoke City 1-3
Marko Arnautovic eiste alle aandacht op in het Stadium of Light. De Oostenrijkse aanvaller brak in de vijftiende minuut de score open door een rebound te benutten. Een goal die qua schoonheid in het niet viel bij zijn 0-2 enkele minuten later. Met enkele passes werd de Sunderland-defensie uit elkaar gespeeld: Arnautovic zette zelf een aanval op, zorgde er vervolgens voor dat met Peter Crouch een tussenstation werd ingeschakeld om tot slot fraai af te ronden.

Diezelfde Crouch bepaalde de marge in de 34ste minuut op drie, waarna Jermain Defoe de spanning enigszins terugbracht. Na rust kon de wedstrijd net zo goed schriftelijk worden afgedaan. Bij nummer negentien Sunderland maakte Patrick van Aanholt, die in de belangstelling staat van Crystal Palace, de negentig minuten vol. De Nederlander kreeg nog een gele kaart.

West Ham United - Crystal Palace 3-0
Manager Sam Allardyce, die nog steeds in zijn wittebroodsweken zit bij Crystal Palace, kreeg het niet voor elkaar om zijn oude club pijn te doen. West Ham United kwam moeizaam op gang, maar daarna ging het snel. Sofiane Feghouli, die niet goed genoeg werd bevonden voor een plek in de Algerijnse selectie voor het toernooi om de Afrika Cup, opende in de 68ste minuut de score. De aanvaller schatte in dat een inzet van Michail Antonio naast zou gaan en prikte binnen.

West Ham United - Crystal Palace zal de toeschouwers echter vooral bijblijven door een magistrale omhaal van Andy Carroll, die in minuut 79 als een raket naar de bal vloog op aangeven van Antonio. Terwijl de toeschouwers het thuisfront nog op de hoogte brachten van Carrolls briljante goal, maakte Manuel Lanzini er 3-0 van voor de ploeg die nu twaalfde staat. Crystal Palace blijft flirten met de degradatiestreep.

Na zijn wondergoal lacht Andy Carroll zijn tanden bloot.

Hull City - AFC Bournemouth 3-1
Hull City vierde zijn eerste competitiezege onder manager Marco Silva en droeg de rode lantaarn over aan Swansea City, dat verloor van Arsenal. The Tigers beleefden nochtans een dramatische start. Al in de derde minuut verzilverde Junior Stanislas een strafschop nadat Harry Maguire een overtreding maakte op Ryan Fraser. Dankzij Abel Hernández, die voor het eerst sinds november weer in de basis stond in de Premier League, kwam het toch nog goed voor Hull City.

De Uruguayaan herstelde in de 32ste minuut de balans op aangeven van Andrew Robertson, die geen strobreed in de weg werd gelegd door een Bournemouth-speler. Vijf minuten na de hervatting zette Hernández de thuisploeg zelfs op voorsprong door Tyrone Mings van zich af te schudden en de bal achter doelman Artur Boruc te jagen. Mings, die voor het eerst in de basis stond in de Premier League, speelde even later ook een ongelukkige rol bij de 3-1. De verdediger van Bournemouth 'promoveerde' een inzet van Tom Huddlestone tot eigen doelpunt.

Burnley - Southampton 1-0
Burnley en Southampton maakten er geen spektakelstuk van. Schoten, kansen; ze waren op de vingers van één hand te tellen. Vlak voor rust manifesteerde Dusan Tadic zich met een poging van afstand, maar ook de voormalig FC Twente-speler kon de ban niet breken. Het was invaller Joey Barton die een 0-0 eindstand wél wist te voorkomen. De geroutineerde middenvelder, die zijn contract bij Rangers FC liet ontbinden, scoorde uit een vrije trap. Bij de bezoekers kon Virgil van Dijk op een basisplaats rekenen en bleef Jordy Clasie op de bank. Burnley is voorlopig een trotse middenmoter, vooral door de resultaten voor eigen publiek. 25 van de 26 punten werden veroverd op het eigen Turf Moor.

Watford - Middlesbrough 0-0
Rond de wedstrijd hielden fans van de thuisploeg een indrukwekkende hommage aan de eerder deze week overleden Graham Taylor, die met onder meer Watford furore maakte. Met name in de eerste helft was er nauwelijks iets te beleven. Na rust drong Watford iets aan. Tom Cleverley, die op huurbasis overkwam van Everton, raakte zelfs de lat. Goals bleven evenwel uit. Daryl Janmaat en Nordin Amrabat ontbraken wegens een blessure bij Watford, Marten de Roon bleef de hele wedstrijd staan bij Middlesbrough.

Watford stond stil bij het overlijden van coach Graham Taylor.