Armenteros debuteert 1 minuut, Benfica verslaat Braga

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Benfica heeft de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Sporting Braga tot een goed einde gebracht • Salvio en Lima hadden de ploeg van Ola John al voor rust een ruime marge bezorgd • Braga maakte het weer spannend met de 1-2 van João Pedro, maar was zeker na de rode kaart voor Maximilian Haas niet meer in staat de gelijkmaker op het scorebord te krijgen • FC Porto kan zondag weer op gelijke hoogte komen met Benfica, dat wel een voorsprong heeft van dertien punten op Braga • • Anderlecht is niet af te stoppen in de Belgische competitie • De ploeg van trainer John van den Brom won de topper tegen nummer drie Lokeren met 2-0 • Tom De Sutter schoot Anderlecht vlak na rust op voorsprong • Even later kon Kanu de voorsprong verdubbelen, maar hij miste een strafschop • In de blessuretijd besliste Aleksandr Jakovenko de wedstrijd • Samuel Armenteros (ex-Heracles Almelo) maakte als invaller zijn debuut • Hij mocht één minuut meedoen • Demy de Zeeuw zat nog niet bij de selectie •

• RC Genk heeft op de valreep een nederlaag geleden en verzuimd meer zekerheid te krijgen over een plaats in de play-offs om de titel • De ploeg van trainer Mario Been leek een punt te pakken tegen KV Mechelen • Maar na de gelijkmaker van Thomas Buffel in de 84ste minuut bezorgde Abdul-Yakuni Iddi Genk in blessuretijd toch nog een kater • Been: 'Ik had mijn ploeg misschien geen compliment mogen geven tijdens de rust, al is dat natuurlijk gekkigheid' • KV Mechelen heeft met de zege de achterstand op RC Genk verkleind tot vier punten •

• Met een regelmatige zege op Lierse SK heeft SV Zulte Waregem de greep op de tweede plaats versterkt • Karel D’Haene en Franck Berrier maakten het verschil voor de ploeg van trainer Franky Dury • De achterstand op koploper Anderlecht blijft met acht punten groot • • Fenerbahçe heeft een punt achter een negatieve reeks gezet • De Turkse topclub leed in de afgelopen drie competitiewedstrijden puntenverlies, maar pakte zaterdag tegen Gaziantepspor wel de volle winst (1-2) • Gemakkelijk ging het niet voor de ploeg waar Dirk Kuijt de gehele wedstrijd speelde • Op slag van rust zorgde Darvydas Sernas namens de thuisploeg voor een 1-0 achterstand • Moussa Sow maakte na ruim een uur 1-1 • Vlak voor tijd werd Semih Sentürk de matchwinner door Fenerbahçe naar de overwinning te schieten • De achterstand op koploper Galatasaray bedraagt nu twee punten, maar de nieuwe club van Wesley Sneijder komt zondag pas in actie •

• Na het sensationele debuut van Björn Vleminckx, vorige week tegen Antalyaspor (3-5), heeft Gençlerbirligi ook zaterdag weer gewonnen • Thuis tegen hekkensluiter Akhisar Belediyespor werd het 1-0 • Het enige doelpunt werd na twintig minuten gemaakt door Ante Kulusic • Vleminckx baarde vorige week opzien door bij zijn debuut voor Gençlerbirligi vier keer te scoren • Ook ex-ADO'er Hursut Meriç speelde mee • • Olympique Marseille is op bezoek bij Stade Rennes tegen puntenverlies aangelopen • De Franse topclub speelde met 2-2 gelijk • Marseille ging met een 0-1 voorsprong rusten, maar na een uur trok de thuisploeg de stand gelijk • In de 83ste minuut leek Jordan Ayew voor de beslissende 1-2 te zorgen, maar in de uiterste slotfase kwam Rennes alsnog op gelijke hoogte dankzij Roman Alessandrini • Het verschil met koploper Olympique Lyon bedraagt nu vier punten voor Marseille •

• Montpellier heeft zich gerevancheerd op FC Sochaux, dat woensdag in de strijd om de Coupe de France de regerend kampioen uitschakelde • In de Ligue 1 werd het 2-0 voor Montpellier dankzij treffers van Emanuel Herrera en John Utaka •

• AS Nancy heeft ten koste van Lorient eindelijk weer het genoegen kunnen smaken van een zege • De hekkensluiter in de Ligue 1 had op de eerste speelronde voor het laatst een overwinning geboekt • Paul Alo'o Efoulou en Sébastien Puygrenier waren met hun treffers verantwoordelijk voor het heuglijke feit • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.