Argentinië slaat aanval Colombia af in WK-kwalificatie

Argentinië is weer een stap dichter bij plaatsing voor het WK van 2014. In een rechtstreeks gevecht met nummer twee Colombia hield de marge van vijf punten stand. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule liet verrassing Ecuador dure punten liggen.

Argentinië slaat aanval Colombia af in WK-kwalificatie

Argentinië – Colombia 0-0Met Lionel Messi pas als invaller binnen de lijnen vanaf de 57ste minuut – hij was nog niet voldoende hersteld van zijn hamstringblessure om negentig minuten te spelen – slaagde de Argentijnen er niet in het verschil met achtervolger Colombia te vergroten naar acht punten. Daarbij mocht de ploeg van bondscoach Alejandro Sabella zich wel enigszins beklagen over de arbitrage.

Al na 26 minuten moesten beide ploegen in Buenos Aires met tien man verder. Gonzalo Higuaín en Cristian Zapata raakten betrokken bij een opstootje en trakteerden elkaar op een lichte natrappende beweging. Het kwam het duo op een rode kaart te staan.

Wat vervolgens volgde was qua schouwspel interessanter dan de uitslag doet vermoeden. De Argentijn Kun Agüero zag twee goals afgekeurd worden, waarvan eentje onterecht. Bovendien raakte hij nog de lat. Eerder was ook al een goal van Colombia geannuleerd.

Ook Messi kon de ban als invaller niet meer breken en daar baalde hij van. 'Deze uitslag doet geen recht aan de verhoudingen op het veld. Wij verdienden het om te winnen. De goal die werd afgekeurd, had moeten tellen. We waren superieur, maar hebben dankzij de scheidsrechter en een geweldige doelman (David Ospina, red.) niet gewonnen', refereerde hij aan arbiter Marlon Escalante, die onder politiebegeleiding het veld moest verlaten.

Door de puntendeling heeft Argentinië nu 25 punten en volgen de Colombianen met vijf punten minder, maar wel een duel minder gespeeld. De nummers één tot en met vier plaatsen zich in Zuid-Amerika direct voor het WK van volgende zomer op het eigen continent, in Brazilië. De nummer vijf dient play-offs te spelen.

Peru – Ecuador 1-0Door het resultaat in Buenos Aires had Ecuador bij winst de tweede plek van Colombia over kunnen nemen. Zover kwam het niet. Een vroege goal van Claudio Pizarro kon niet meer goedgemaakt worden, waardoor Ecuador nog over evenveel punten als Colombia beschikt. Ook Ecuador heeft pas elf wedstrijden gespeeld.

Peru hield zicht op het WK. Die ploeg is nu zesde met slechts twee punten minder dan nummer vijf Venezuela. Bovendien heeft Peru in vergelijking met dat land nog een duel tegoed. Opvallend is vooral de zevende plek van Uruguay, dat nog vol aan de bak moet om erbij te zijn volgend jaar.

Overige uitslagenBolivia-Venezuela 1-1Paraguay-Chili 1-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen