Argentinië opent Copa América met zege en Messi-record

Reacties

Argentinië is voortvarend begonnen aan hoogstwaarschijnlijk het laatste toernooi van Lionel Messi als international. Canada werd donderdagnacht probleemloos opzijgezet. 

Argentinië opent Copa América met zege en Messi-record
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Canada
Canada

Halverwege had Argentinië nog geen opening gevonden tegen de Canadezen, die twee weken geleden nog een flink pak slaag kregen van het Nederlands elftal in De Kuip. Kort na rust was het wel raak. Julián Álvarez, die fungeerde als aanvalspartner van Messi, brak de ban.

Kort voor tijd was het Serie A-topscorer Lautaro Martínez die als invaller de wedstrijd definitief in het slot gooide. Aangever bij de tweede Argentijnse treffer was Messi, die zijn 35ste Copa América-wedstrijd speelde en zo de speler werd met de meeste wedstrijden in de geschiedenis van het toernooi. Eerder deelde hij het record met de Chileen Sergio Livingstone, die in de jaren '40 en '50 actief was.

Argentinië, waar Ajax-doelman Gerónimo Rulli de hele wedstrijd op de bank zat en oud-Ajacied Nicolás Tagliafico inviel, vervolgt de jacht op de Copa América dinsdagnacht met een wedstrijd tegen Chili. Zaterdagnacht is Peru de laatste tegenstander in Groep A. Canada neemt als een van de drie gastlanden (samen met de Verenigde Staten en Mexico) deel aan de Copa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Canada
3
1
1
1
1-2
-1
4
3
Chili
3
0
2
1
0-1
-1
2
4
Peru
3
0
1
2
0-3
-3
1
* Actueel tot en met 15 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.