Argentinië maakt zich geen illusies: 'Nergens kandidaat of favoriet voor'

Reacties

Bondscoach Lionel Scaloni meet zich een bescheiden houding aan na de roerige poulefase van Argentinië op het WK. Ondanks een sterk optreden tegen Polen, gelooft Scaloni niet dat zijn team tot de favorieten voor de eindzege behoort.

Argentinië maakt zich geen illusies: 'Nergens kandidaat of favoriet voor'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 1
Australië
Australië

'Wij zijn nergens kandidaat of favoriet voor. We gaan vechten', verklaarde Scaloni na de 2-0 overwinning op Polen van woensdag. In het openingsduel van de Argentijnen gingen de Zuid-Amerikanen nog verrassend ten onder tegen Saoedi-Arabië (1-2). 'Het is compleet verkeerd om te denken dat we kampioen zullen worden omdat we vandaag gewonnen hebben.'

'We speelden een goede wedstrijd. Het was belangrijk om te winnen. Maar meer ook niks. Het was niet makkelijk. We moesten een team verslaan dat door hun vorige resultaten gekwalificeerd is voor de volgende ronde.' Argentinië neemt het zaterdagavond op tegen Australië. 'Alle 26 pelers hebben kans om te spelen', blikte Scaloni al vooruit op de achtste finale.

Volgens de berekeningen van Gracenote geldt Argentinië inderdaad niet als favoriet voor de WK-zege. Gebaseerd op hun simulaties, zal La Albiceleste wel nog van Nederland winnen in de kwartfinales, maar stranden tegen Brazilië een ronde later.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.