Wereldkampioen Argentinië heeft ook zijn tweede kwalificatiewedstrijd op weg naar de volgende mondiale eindronde gewonnen. Ángel Di María onderstreepte in La Paz tegen Bolivia zijn grote waarde als aangever.

Bolivia
0 - 3
Argentinië
Argentinië

Bondscoach Lionel Scaloni liet Messi eerder deze interlandperiode bijna negentig minuten spelen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ecuador. De linkspoot werd rond en tijdens dat duel uitgebreid bejubeld in Estadio Monumental en maakte zelf voor eigen publiek het verschil. Op grote hoogte in La Paz mocht Messi zich een halve week later sparen. Vanaf de bank zag de linkspoot hoe een van zijn trouwe adjudanten de hoofdrol opeiste.

Bolivia-uit werd de wedstrijd van Di María. De bij Benfica teruggekeerde buitenspeler zag Enzo Fernández in de 31ste minuut versnellen en bediende de middenvelder op maat met een afgemeten voorzet. Van dichtbij zorgde de recordaanwinst van Chelsea voor de 0-1.

De Argentijnen liepen nog voor rust uit naar een 0-2 voorsprong. Dat gebeurde via een oude bekende uit de Eredivisie. Uit een indraaiende vrije trap van Di María maakte Nicolás Tagliafico met zijn hoofd de 0-2. Voor de ex-Ajacied was dat pas zijn eerste interlanddoelpunt. Vlak voor die goal was het verzet van Bolivia gebroken, door een directe rode kaart voor Roberto Fernández.

In de lastige omstandigheden op 3.367 meter hoogte spanden de Argentijnen zich na rust met elf tegen tien niet overdreven in. Wel kwam er nog een slotakkoord. Na een balverovering door Exequiel Palacios diep op de helft van Bolivia knalde Nicolas González raak: 0-3. Messi bleef op de bank en zag Manchester United-aanvaller Alejandro Garnacho als invaller vlak voor het einde debuteren.