Argentinië en Nederland pakken twijfelachtig kaartenrecord op WK

Reacties

In 2006 maakten Nederland en Portugal er een ware voetbaloorlog van tijdens het WK in Duitsland, scheidsrechter Valentin Ivanov kreeg een lamme arm door de hele tijd naar zijn borstzak te grijpen. Zestien jaar later pakken Oranje en Argentinië een kaartenrecord op het WK.

Argentinië en Nederland pakken twijfelachtig kaartenrecord op WK
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Tegen Portugal vielen uiteindelijk zestien gele kaarten in totaal, wat in Nürnberg resulteerde in vier weggestuurde spelers. Rood viel wonderbaarlijk genoeg niet bij Nederland – Argentinië, scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz deelde liefst zeventien keer geel uit. Nooit eerder werden er in de WK-historie zoveel gele kaarten gegeven in een duel.

Het begon allemaal in de 31ste minuut, toen oud-voetballer Walter Samuel als assistent-trainer van Argentinië geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding. Ook Wout Weghorst kreeg als wisselspeler geel en bondscoach Lionel Scaloni werd ook opgeschreven in het Spaanse scheidsrechtersboekje.

Bij Oranje kregen ook Jurriën Timber, Steven Bergwijn, Memphis Depay en Steven Berghuis een gele kaart, bij Argentinië gold dat voor Marcos Acuña, Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Lisandro Martínez, Lionel Messi, Gonzalo Montiel en Germán Pezzella en Leandro Paredes. De teller leek op vijftien te blijven steken, maar rond de penaltyserie kregen Noa Lang en Denzel Dumfries ook nog geel. Het leverde Oranje en Argentinië een twijfelachtig record op.

Het is zeker niet de eerste keer dat Nederland betrokken is bij wedstrijden met veel kaarten. De Slag om Nürnberg haalden we al aan, maar ook in de WK-finale van 2010 tegen Spanje werden twaalf gele kaarten genoteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.